Chirurgia sanilor: doriti sau nu sa aveti sanii frumosi?

Femeile sunt unice si diferite una de cealalta. Astfel sunt si trasaturile lor fizice. Probabil simbolul feminitatii prin excelenta este reprezentat de sanii femeii. Mici sau mari, sanii au un rol atat estetic, cat si functional. De cele mai multe ori, femeile se regasesc in situatia de a nu fi multumite de sanii lor. Majoritatea femeilor vor raspunde canoanelor frumusetii. Cu sanii vedetelor afisati pe primele pagini ale revistelor, femeile se simt impinse de la spate de societate sa aiba un bust perfect, care sa atraga privirile celor din jur. Sanii au devenit o adevarata obsesie, iar ei trebuie sa fie perfecti. 

Doar, in ceea ce priveste sanii, notiunea de perfectiune este variabila: atletici in Grecia Antica, rubensieni in perioada baroca… Astazi, tendinta este ca acestia sa fie fermi si cat mai umflati. Datorita chirurgiei sanilor, acum femeile pot avea la indemana sanii generosi. De exemplu, in Statele Unite, cateva milioane de proteze mamare au fost implantate in ultimii treizeci de ani. Si in Romania, chirurgia sanilor este in continua dezvoltare. Exista cabinete si clinici specializate precum cea a Dr. Calu, unde se poate efectua oricand procedura de https://www.drcalu.com/interventii-chirurgicale/chirurgia-sanilor.

Procedurile chirurgicale la nivelul sanilor sunt operatii care au ca scop eliminarea sau corectarea imperfectiunilor sau defectelor acestora. In special, chirurgia cosmetica rezolva inconvenientele deosebite create de existenta sanilor excesiv de mici sau prea mari. In alte cazuri, acesta poate avea ca scop imbunatatirea aspectului sanilor care s-au lasat din cauza varstei sau a sarcinii. Exista diferite tipuri de interventii chirurgicale, care se disting in functie de obiectivele prestabilite.

Diferitele interventii urmeaza diferite tehnici si proceduri de executie. Marirea sanilor consta intr-o interventie care isi propune sa produca o crestere a volumului sanului si acest obiectiv este atins odata cu introducerea implanturilor mamare. De obicei, pacientele care sufera acest tip de interventie chirurgicala sunt femei care au sani foarte mici sau carora li s-au micsorat din cauza alaptarii sau a scaderii bruste a greutatii. Marirea sanilor este recomandata in cazurile in care sanii, din cauza imperfectiunilor genetice sau a asimetriilor dobandite de-a lungul anilor, nu mai sunt in relatie armonioasa cu celelalte parti ale corpului. 

Reducerea sanilor este o operatie care este utilizata pentru a imbunatati aspectul sanului prea voluminos, prin reducerea volumului sau. Volumul excesiv poate fi cauzat fie de un exces de tesut adipos, fie din cauza unei cantitati mari de tesut glandular, fie de ambele. Rezultatele importante ale acestei interventii chirurgicale sunt si reducerea durerii, a disconfortului care se resimte adesea la sani si, in general, in partea superioara a coloanei vertebrale.

Mastopexia consta intr-o remodelare a sanilor, fara ca acestia sa fie redusi sau sa se mareasca in volum. Mai exact, interventia presupune o remodelare a tesutului mamar si, prin urmare, cu mastopexie nu consta intr-o crestere a volumului sanilor.

Chirurgia sanilor poate afecta si pacientii de sex masculin. Chiar si la barbati, pieptul are o importanta deosebita din punct de vedere estetic. Uneori, o dezvoltare excesiva a sanului masculin, numita ginecomastie, poate crea un sentiment de disconfort si jena in expunerea pieptului gol. Corectia ginecomastiei urmareste obiectivul restabilirii proportiei cu sanul masculin, contribuind si la conferirea unui aspect general al armoniei.

In general, chirurgia sanilor este destinata sa corecteze orice imperfectiuni si sa ofere armonie sanului, readucandu-l la proportiile naturale. Atat in ​​cazurile de reducere, cat si de crestere a volumului sanului, armonia si echilibrul sunt elementele care stau la baza fiecarei operatii. Chirurgia sanilor este, desigur, frecventa la femei, deoarece sanul este una dintre partile cele mai strans legate de feminitate. Din acest motiv este foarte important ca interventia sa fie realizata intr-un mod optim.

Nu exista reguli cu privire la dimensionarea sanilor. In plus, nicio parte a corpului nu sufera atatea variatii: ciclul hormonal, pilulele, sarcinile, cresterea in greutate, varsta. 

In spatele dorintei de a avea o interventie chirurgicala se poate ascunde si dorinta inconstienta de a repara o imagine de sine. Femeile care recurg la chirurgia estetica, au, de obicei, si o problema legata de relatia cu propria persoana. Un san frumos, remodelat sau marit, le poate ajuta sa se simta mai bine in pielea lor si sa capete mai multe incredere. Este minunat sa isi poata etala un decolteu sau sa poarte o rochie sexy pe care, in alte conditii, nu ar fi putut sa o poarte.  Pe langa operatiile estetice, anumite ritualuri de ingrijire zilnica sunt bune pentru a ajuta la tonifiere. 

-Folositi dusul rece pe fiecare san, in sensul acelor de ceasornic. Acest exercitiu imbunatateste de fapt calitatea pielii.

-Produsele de ridicare a bustului nu fac minuni, dar, prin persistenta, pot imbunatati fermitatea pielii.

-Stati dreapta! Daca spatele este drept si umerii sunt dati inapoi, pieptul va arata frumos.

-Tonifiati-va muschii pectorali! A face gimnastica va poate imbunatati postura. 

-Investiti in sutienele bune! Ar trebui sa tina sanii la locul lor, fara a-i  comprima. 

Pentru a va mentine pieptul ferm, evitati variatiile de greutate, baile prea fierbinti care inmoaie pielea si evitati soarele care le va imbatrani piele prematur. Si daca doriti o schimbare radicala, Dr. Calu va sta la dispozitie!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.