Totul este in siguranta cu usi antifoc!

Bine te-am regăsit! Astăzi vreau să vă prezint câteva măsuri de precauție pe care cu toții trebuie să le luăm. Aproape o dată pe săptămând vedem la televizor sau citim online că a luat foc o clădire. Cel mai nasol este atunci când vorbim despre un hotel sau despre o școală. Incendiile devastează totul în jurul lor, iar cel mai corect este să încercăm să le evităm. Pentru a fi siguri că incendiul nu se va răspândi ar trebui să optăm pentru usi antifoc. Acestea vor opri exatinderea focului și în alte camere. Cum este posibil vom afla mai jos.

Ce înseamnă în mod normal un incendiu într-un hotel sau într-un mall/spațiu cu multe magazine? 

Atunci când pornește un incendiu în una dintre camerele unui hotel există o șansă destul de mare ca incendiul să se răspândească în toate camerele hotelui. Acesta lucru va aduce proprietarului pierderi foarte semnificative. Gândiți-vă doar că focul va arde tot ce se găsește în camere, iar dacă incendiul se află la un nivel înalt va dura mult până ce el va fi stins.

Mai apoi dacă vorbim de un incendiu la un magazin sau la un grup de magazine va însemna desigur alte pierderi. Acolo însă nu mai vorbim de pierderea unei singure persoane ci a mai multora. Dacă aveți un magazin într-un centru comercial probabil deja știți că pornirea unui incendiu la un vecin vă poate afecta și pe voi. Desigur fără o protecție adecvată veți putea pierde toate produsele.

Ce înseamnă izbucnirea unui incendiu atunci când aveți uși antifoc? 

O să încep tot cu cazul unui hotel. Ei bine dacă camera cu numărul 102 va lua foc și ușa folosită va fi una antifoc atunci putefi fi siguri că incendiul va fi încetinit. Astfel până la sosirea personalului calificat foarte puține camere vor avea de suferit. Pe site-ul nyos.ro veți găsi mai multe tipuri de uși. Tocmai de aceea sunt sigură că veți reuși să vă protejați afacerea de un incendiu.

Și în cazul magazinelor acest lucru este de folos. Gândiți-vă doar că dacă incendiul pornește de la un magazin care are uși antifoc el va fi oprit de ușă. Dacă însă proprietarul magazinului are ușă normală iar focul se extinde atunci când va ajunge la magazinul vostru se va lovi de ușa antifoc. Este însă recomandat ca toate magazinele să aibă uși antifoc. Aveți foarte multe modele și mărimi de uși pentru ca astfel să aveți de unde alege. Ele sunt foarte apreziate, iar asta se datorează și faptului că ele nu premit focului să ajungă la temperaturi foarte mari. Mai pe scurt ele nu îi vor permite focului să ajungă la temperaturiile la care se aprind toate combustibilele din cameră.

Indiferent de modul în care ușile sunt folosite un lucru este clar: focul nu are nici o șansă. Eu zic să nu riscați să vă întâlniți cu un incendiu și să fiți precauți. Așa cum bine zice un proverb românesc ”Paza bună trece primejdia rea”. Voi ce părere aveți despre incendii și despre importanța utilizării unor uși antifoc?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.