Strategie de folosire a aparatelor de aer conditionat pentru a economisi

Întreținerea corectă vă poate ajuta să vă mențineți aparatul de aer condiționat eficient și să prelungească durata de viață a unității.

Vremea caldă a sosit și probabil ați folosit aparatul de aer condiționat cel puțin de câteva ori deja (dacă nu mai mult). Dar ati petrecut timpul să te asiguri că funcționează așa cum trebuie? Și ați luat în considerare o strategie generală de răcire care vă poate ajuta să folosiți mai puțin aparatul de aer condiționat, să economisiți bani și să rămâneți si cu bani și confortabil? Dacă ați răspuns nu la ambele întrebări, sfaturile de mai jos vă pot ajuta să mergeți pe un sezon de răcire confortabil și eficient.

  • Înlocuiți filtrele la fiecare două luni în timpul sezonului de răcire. Puteți reduce consumul de energie cu 5% -15% înlocuind un filtru murdar și înfundat cu unul curat.
  • Verificați bobina de evaporator în fiecare an și curățați-o după cum este necesar.
  • Curățați zona din jurul bobinelor de condensare exterioare, îndepărtând resturile și tăiați frunzișul, astfel încât să existe cel puțin doi metri în jurul condensatorului pentru fluxul de aer. De asemenea, fiți conștienți de reziduurile care se acumulează din orificiile de uscare, frunzele care cad și tunderea și cosirea gazonului; curățați aceste resturi după cum este necesar pe tot parcursul sezonului de răcire.
  • Paletele de pe evaporatorul sau bobinele condensatorului sunt îndoite? Dacă da, acestea pot bloca fluxul de aer. Căutați un „pieptene de palete” la un magazin de specialitate pentru a le îndoi înapoi în formă.
  • Treceți un fir rigid prin canalele de scurgere ale unității. Atunci când sunt înfundate, unitatea nu poate reduce umiditatea și excesul de umiditate poate provoca decolorarea pereților sau a covorului.
  • Dacă locuiți într-un climat extrem de umed și dacă aparatul de aer condiționat are dificultăți în atingerea umidității scăzute, luați în considerare adăugarea unei conducte de dezumidificare a căldurii ca reamenajare a sistemului dumneavoastră.
  • Pentru aparate de aer condiționat split Hyundai de 24000 btu pentru  cameră , inspectați sigiliul dintre aparatul de aer condiționat și cadru pentru a vă asigura că rama face contact cu carcasa metalică a unității. Deteriorarea sigiliului poate provoca scurgeri și energie reziduală.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.