Sfatul zilei(2): Cum deschidem un blog? – Blogspot/Blogger

Pentru că foarte multe persoane m-au întrebat cum pot deschide un blog am decis să scriu acest articol. Blogul se deschide foarte ușor, în cel mult 10 minute, problema este însă să putem scrie pe el permanent.

Primul pas este alegerea blogului, mai exact dacă dorim un domeniu, cu plată, sau un subdomeniu, gratuit. Dacă sunteți la început și nu știți dacă puteți să vă ocupați de blog vă propun să încercați mai întâi un subdomeniu. Astăzi voi aborda doar partea care presupune crearea unui subdomeniu, mai exact este vorba de un blog gratuit.

După ce v-ați decis că vreți un subdomeniu trebuie să alegeți între două platforme blogger sau wordspress, în primul caz blogul vostru va avea extensia .blogspot.ro, iar în cel de al doilea .wordpress.com. Fiecare platformă vine cu beneficiile și avantajele sale. Eu am început pe blogger, platformă foarte simplă, din punctul meu de vedere, mai apoi am fost nevoită să trec pe wordpress. Dacă vă veți decide să treceți pe domeniu tot cu wordpress veți lucra.

CREARE BLOG PE BLOGSPOT

  1. Intrați pe blogger.com.
  2. Aveți grijă să fiți logați în contul vostru de G+, platforma blogger utilizează conectarea prin G+. Pentru că nu aveți un blog vă va apărea feresatra creează un blog. SFATULZILEI-FASHIONWORDS-21
  3. Trebuie mai apoi să vă confirmați contul. SFATULZILEI-FASHIONWORDS-22
  4. Pe pagina nou deschisă vă vor apărea toate blogurile asociate adresei de G+, pentru că nu avem un blog activ vom apăsa pe ”Blog Nou”, acest lucru este posibil și dacă vrem să creăm al doilea blog sau mai multe. SFATULZILEI-FASHIONWORDS-23
  5. Urmează cel mai important pas:
  • Alegerea numelui Blogului: acesta trebuie să fie ușor de reținut și să încerce să descrie blogul pe care vreți să scrieți.
  • Adresa blogului: sau mai bine zis cuvintele care trebuie să se regăsească înainte de .blogspot.com, de asemenea aici trebuie să alegeți ceva ușor de reținut. S-ar putea ca adresa pe care o doriți voi să fie deja luată, atunci va trebui să găsiți alta.
  • Șablon: aceasta este tema pe care blogul vostru o va avea. Puteți alege una și mai apoi să o schimbați.

SFATULZILEI-FASHIONWORDS-2.4

Blogul este acum creat și puteți începe să postați pe el apăsând ”Postare noua!”. Voi reveni zilele acestea și cu o postare despre cum să creați un blog pe blogspot.

SFATULZILEI-FASHIONWORDS-2.5

19 Comments

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.