Salarii mari dupa ce termini cursuri autorizate

Sunt parinti si parinti. Unii intelegatori, altii asteapta (in mod indreptatit) sa iesi pe salariu, sa ai banul tau si sa iti faci o familie.
-Gata, gata cu invatatul! Ai terminat deja doua facultati si un masterat si la ce ti-au folosit, protesta mama cu inflacararea, cand i-am comunicat ca ma inscriu la cursuriautorizate.eu.
De cand te stiu inveti. A trecut viata pe langa tine, nici macar nu te-ai distrat, uneori imi este si mila…se dezlantui ea!
Probabil mama presimtea ce va urma si nu dorea sa plec din tara, dar nu aveam de ales. Banii din somaj ii investeam in obtinerea unor calificari care sa-mi permita sa lucrez in afara tarii pe un salariu mare, iar la intoarcere sa-mi deschid o afacere din care sa traiesc. Ma gandeam deja la cafeneaua mea cu pateuri calde si prajituri delicioase, dar mai ales la cesti pline si aromate de ceai si cafea. Localul acela il deschideam in primul rand pentru mine…Prea imi placeau toate acestea…
M-am inscris pe furis la trei cursuri, iar pentru asta am luat si din banii stransi de mine in timpul facultatii din bursa de studiu: cursuri de cofetari-patiseri, de limba engleza si de camerista.
Nu aveam cum sa „imi pun diplomele in rama”, cum spunea mama, fiindca erau meserii cautate. Trecusem cu succes de examenele de absolvire, cand s-a organizat targul de locuri de munca, angajatorii fiind din Europa. Vorbeam fluent limba engleza, iar asta i-a impresionat, asa ca ofertele nu au incetat sa apara. Un hotel mare din Londra mi-a propus sa ma angajez ca patiser-cofetar si camerista cu un salariu de 5000 de lire pe luna, cazarea fiind asigurata intr-una dintre garsonierele locatiei si mesele incluse in pachetul oferit de angajatori.
Era mult mai bine decat as fi indraznit sa sper fiindca:
-oricat de cheltuitoare as fi fost, mai mult de 1000 de lire nu as fi cheltuit, in conditiile in care masa si cazarea erau asigurate
-imi placea sa muncesc si nu eram suprasolicitata, in plus faceam in paralel doua activitati si nu ma plictiseam ( o zi lucram ca patiser-cofetar, doua inlocuiam cameristele indisponibile si tot asa).
-ma perfectionam pe zi ce trece, invatam repede retete noi de prajituri si secrete referitoare la prepararea celei mai bune cafele.
-trageam cu ochiul la modul in care se conduce o afacere de succes de mare anvergura.
Concediul de odihna mi-l luam iarna fiindca adoram Craciunul si sa le pot oferi cadouri celor dragi. Stateam o luna in vacanta si studiam locatiile in care as fi putut sa-mi deschid cafeneaua la care visam. O casa veche, boiereasca cu gradina in care sa pun multe flori, copaci, trandafiri si reflectoare. Sa scot mesele in gradina vara, iar pe scena sa fie mereu concerte…
Muzica folk, muzica pop, muzica buna, cei mai frumosi clienti, cea mai amabila patroana si cel mai priceput personal, dar si cele mai gustoase si frumoase prajituri din lume si o cafea pe care nu o uiti niciodata dupa ce o bei!
Visul mi s-a implinit datorita ajutorului celor de la Cursuriautorizate.eu.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.