Rețete delicioase și o alimentație mai sănătoasă cu uleiul de cocos de la Biosano

Un superaliment popular astăzi este uleiul de cocos. Gospodinele mai ales îl folosesc cu încredere în rețetele lor, fiind apreciat mai ales pentru gustul unic ce îl dă deserturilor. Atunci când dorința este de a adopta un stil de viață sănătos, acesta este numai unul dintre superalimentele care susțin o alimentație sănătoasă.


Prezintă o varietate de proprietăți benefice pentru organism, unele dintre întrebuințări fiind peste cele simple de care unele persoane sunt deja în temă. O sursă importantă de grăsimi saturate sănătoase, aduce un aport însemnat în diete. Cele trei tipuri de acizi conținuți (cauric, caprilic și capric) se regăsesc în cea mai mare parte a uleiului din nucă de cocos.


Categoria uleiurilor de cocos obținute prin presare la rece este în topul recomandărilor datorită capacității sporite de a conserva proprietățile benefice ale produsului. Cel bio, extravirgin este preferatul adepților unui stil de viață corespunzător.


Calitatea superioară a uleiului de cocos și beneficiile sale


Uleiul nerafinat este cel care are un conținut complet de substanțe active hrănitoare. Are un alb natural, prezintă un miros exotic încântător și se lichefiază la temperaturile care au peste 25o C. Vine cu avantajul că nu este pretențios când vine vorba despre depozitare.


Chiar dacă este aliatul principal al gospodinelor în bucătărie, uleiul de cocos se folosește cu succes și în cosmetică. Este o alegere la îndemână și pentru că pretul uleiului de cocos este unul accesibil. Având în vedere proprietățile sale deosebite, este o investiție pe care oricine își va dori să o realizeze.


Iată care sunt câteva dintre substanțele nutritive conținute de acest produs: fierul, vitaminele E și K, antioxidanți, polifenoli, acizi grași polinesaturați ca acidul linoleic și acizi grasi monenesaturați ca acidul oleic.


 Beneficii ale uleiului de cocos


Vei deveni fan al acestui tip de ulei pentru că este un excelent stimulator al sistemului imunitar, pentru protecția pe care o asigură contra razelor UV, pentru că previne îmbătrânirea prematură, pentru că neutralizează acțiunea radicalilor liberi. De asemenea, este un excelent ajutor în fortificarea sistemului imunitar, în stimularea metabolismului. Este o sursă excelentă de energie.


Recomandări pentru consumul uleiului de cocos


Dacă ești tipul de persoană care adoră pâinea tartinată cu unt sau margarină, poți folosi acest tip de ulei ca înlocuitor al acestora, fapt favorizat de forma sa solidă. Ideal este să alegi o cantitate mai mare pentru a te bucura de acesta pentru un timp mai îndelungat. Găsești ulei de cocos la costuri convenabile și aici: https://www.biosano.ro/ulei-de-cocos-extra-virgin-500-ml.


Îl poți folosi și la prăjit. Sunt unele sortimente de uleiuri naturale care devin toxice când sunt supuse la temperaturi crescute, însă nu și acesta.
Poate fi utilizat cu succes în rețetele de plăcinte, de prăjituri, torturi, precum și în diverse deserturi. Chiar și cel din salate îl poți înlocui cu cel de cocos.


Descoperă mai multe despre posibilitățile de a consuma ulei de cocos, respectiv despre cum poți beneficia de proprietățile sale deosebite în ritualul de îngrijire, în îmbunătățirea proprietăților produselor cosmetice etc. La Biosano ofertele sunt variate, deci poți profita din plin de beneficiile pe care le aduce acest miracol al naturii.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.