La ce foloseste o pompa cu tocator?

Atmosfera si mediul rustic dintr-o casa de vacanta sau o vila este tocmai potrivita pentru a evada din agitatia urbana. Avantajul poate fi umbrit, insa, de problema eliminarii apei de canalizare. Si pentru ca tehnologtia a evoluat si nu mai suntem nevoiti sa apelam la tot felul de cisterne subterane de la care ti se intoarce nasul, instalarea unei fose septice cu un mecanism special de pompare a apei murdare este cea mai potrivita solutie.

Pentru managementul eficient al apei de canalizare, trebuie sa alegi corect pompa cu tocator, care poate fi de mai multe feluri: submersibila, semi-submersibila si de suprafata.

Pompa cu tocator submersibila este oarecum diferita de pompele de drenaj conventionale. Aceasta este capabila sa pompeze apa murdara cu tot cu deseuri si particule solide de dimensiuni de pana la 500 mm, in functie de model. Daca alegi o pompa cu tocator cu o putere mare, iti vei asigura implementarea procesului de pompare a apei de canalizare prompt si eficient.

De cele mai dese ori, casele individuale care sunt departe de orase, nu pot fi conectate la un sistem centralizat de canalizare. Un proprietar inteligent, insa, stie ca apa trebuie evacuata prin conducte cu o usoara inclinare, iar in acest caz el va instala un rezervor septic cu o pompa cu tocator care va asigura confortul casei in ceea ce priveste evacuarea apei murdare.

Avand in vedere ca pompa cu tocator functioneaza intr-un mediu agresiv, ca sa spunem asa, materialul din care este produsa este extrem de rezistent: fonta si otel inoxidabil. Deoarece pompa submersibila se instaleaza sub nivelul lichidului, aceasta este dotata cu un sistem special de flotor care opreste pompa in mod automat atunci cand nivelul lichidului scade.

Daca e sa vorbim de pompa cu tocator semi-submersibila, aceasta se instaleaza pe suprafata lichidului, folosind un flotor special. Motorul se afla deasupra apei, iar elementul pompei este imersat in apa impreuna cu tocatorul special de particule solide.

Pompele cu tocator de suprafata au caracteristici usor mai slabe decat celelalte doua tipuri de pompe. Ca performanta, puterea lor este mai mica iar capacitatea de a toca particule solide nu depaseste 5 mm. Avantajul este mobilitatea si usurinta de utilizare, precum si pretul accesibil. O pompa cu tocator de suprafata pentru apa murdara este potrivita in cazul in care pomparea este necesara mai mult de o data pe trimestru. Practic, acestea nu pompeaza mai mult de 1500 de litri pe ora. Se instaleaza la suprafata, in apropierea bazinului de evacuare sau a rezervorului septic si doar furtunul este coborat in apa. Utilizarea ei esueaza pe timp de iarna, deoarece din cauza umiditatii, pompa poate ingheta. De aceea, se recomanda instalarea pompei de suprafata langa fantana, intr-o camera cu temperatura mai ridicata decat cea de afara.

Cum functioneaza pompa cu tocator?

Principiul de functionare al pompelor cu tocator este extrem de simplu: prin orificiile speciale, masele fecaloide patrund in camera de colectare, de unde sunt indepartate sub presiune. Daca pompa functioneaza cu un slefuitor, atunci acest proces este mult mai rapid.

Cum sa alegi o pompa cu tocator?

Atunci cand alegi o pompa pentru mizerie, trebuie sa iei in considerare nu numai puterea si performanta pompei, ci si diametrul particulelor transmise si prezenta unui polizor. La fel, trebuie sa iei in consideratie si materialul din care este facuta pompa electrica. Pentru a da randament, acesta trebuie sa fie din fonta sau inox. Bineinteles, alegerea unui astfel de dispozitiv depinde si de bugetul pe care il aloci pentru achizitie.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.