Istoria cerceilor

Se crede că cerceii au provenit din Asia și din Orientul Mijlociu. Istoricii cred că cerceii datează din anul  2000 î.Hr.

 

Originea de cercei în India

Indienii au purtat cercei ca o tradiție din cele mai vechi timpuri. Se spune că purtarea de cercei este, împreună cu originile animiste ale Saivei și ale altor religii indo-ariene, de mare antichitate. Cel mai clar exemplu al intenției inițiale ca fetiș animist se regăsește în practicarea Yoghinilor Kanphata din India, o subsecție a asceților Saiva numită din practica de a-și împărți urechile și a plasa un cercel mare din agat, corn sau sticlă în ureche ca un simbol al inițierii lor. Mai târziu, cerceii au câștigat popularitate și au devenit un accesoriu de modă. În cele din urmă, au devenit o tradiție.

 

Evoluția cerceilor în Europa

La momentul originii, cerceii au fost considerați un semn al bogăției și al prosperității, deoarece numai femeile bogate își puteau permite metalele prețioase din care erau facuti cerceii. De-a lungul Evului Mediu, femeile erau, de obicei, prea sărace pentru a-și purta cerceii și până târziu în Renaștere, cerceii erau priviti ca fiind prea strălucitori și nepotriviti pentru femeile de rand.

 

Cerceii au devenit populari din nou în Europa secolului al XVII-lea, pe măsură ce stilurile s-au schimbat și au fost adoptate idei noi. La mijlocul secolului al XX-lea, cercei de toate formele și dimensiunile erau mai populari ca niciodată, deși exista o distincție clară între cerceii mai casual purtați în timpul zilei și cei mai ostentativi purtati seara. În anii ’70, cerceii cu surub din aur   au câștigat popularitate și, în același timp, stilurile s-au îmbinat și nu mai erau predispusi la uzura zi sau noapte. În timp ce popularitatea cerceilor a crescut și a scăzut peste ani, ei au fost întotdeauna o parte a modei.

 

Superstitii cu privire la originea  cerceilor:

Potrivit legendei, spiritele rele au fost considerate a fi capabile să intre în corp prin oricare dintre deschiderile sale și să preia controlul. Primii cercei erau purtati, probabil, pentru a împiedica aceste spirite.

Potrivit unor alte superstitii, cerceii cu surub ajută la întărirea ochilor slabi. Cercei de aur sunt adesea purtați de cei care doresc să vindece durerile de cap, deși unii spun că se purt un cercel din aur și unul din  argint în acest scop.

Un istoric atribuie piercing-ul dorinței de a pedepsi urechile pentru a auzi ceea ce nu ar trebui să audă. Cerceii, la rândul lor, erau mângâierea pentru durere și suferință. Se credea că, cu cât cerceii sunt  mai decorativi și mai scumpi, cu atât este mai mare consolarea.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.