Igiena completa cu Esteto

A lucra in domeniul medical reprezinta o chemare dar si o responsabilitate foarte mare. Intr-o astfel de meserie, fie ca esti medic sau asistent, trebuie sa pui pasiune si suflet dar sa iti iei si masuri de precautie cand vine vorba de igiena. Conditii precare de igiena inseamna un risc pentru pacienti dar si pentru cadrul medical care este, zi de zi, supus unor riscuri extraordinar de mari. Se stie ca, desi curatate foarte bine, clinicile si spitalele au un grad de risc mult mai ridicat, mai ales o locatie unde ajung pacienti cu diagnostice multiple, de la boli banale, bana la maladii de cauza infectioasa.

Un aspect important este dotarea cabinetelor, clinicilor si spitalelor cu dezinfectanti pentru maini in primul rand, dar si pentru instrumentarul din dotarea unei astfel de locatii. Magazinul online Esteto pune la dispozitie celor care detin o astfel de institutie o gama larga de astfel de produse. Este printre putinele magazine unde, la preturi mai mult decat accesibile, puteti achizitiona dezinfectant medical online, fara a fi neovie sa te deplasezi.

Astfel, dintre produsele celor de la Esteto, amintim:

– Dezinfectantul concentrat pentru instrumente. Acesta are un spectru larg de actiune si este folosit pentru igienizare, dezinfectie, curatenie si sterilizare. Orice tip de instrumentar poate fi dezinfectat total cu o astfel de solutie. De asemenea, nu numai cabinetele medicale este folosit dar si saloanele de infrumusetare si hair styling sau saloanele de tatuaje.

– Dezinfectantul pentru maini si tegumente. Acesta are proprietati antiseptice, bactericide, fungicide, tuberculoide, virucide. Trebuie citite cu atentie instructiunile de folosire, deoarece fiecare utilizare are un timp de actiune specific.

– Apa oxigenata intra tot in aceasta categorie. Este una din cele mai utilizate metode pentru dezinfectare. Nu este un produs toxic si se folosete pentru curatarea si asepsia plagilor cutanate deschise, precum si pentru oprirea sangerarii acestora, favorizand epitelizarea tesuturilor. 

– Sterilizant chimic la rece pe baza de acid paracetic. Nivelul de sterilizare al acestui produs este extrem de ridicat. Acesta poate fi folosit doar pentru instrumentarul medical, dispozitivele medicale si materialul de endoscopie. Trebuie respectata cu strictete regula de a folosi in maximum 16 zile aceasta solutie, deoarece dupa acest termen nu mai are nicio proprietate.

Indiferent de ce produs alegeti, puteti fi siguri ca acestea sunt de cea mai buna calitate si va vor asigura o igienizare compelta.

De ce este importanta igiena?

Conform statisticilor, frecventa contaminarii suprafetelor si echipamentelor din saloanele unor spitale este de 58% sau mai amre, in special la cei care sufera de maladii infectioase. Contaminarea se face foarte usor si, fara o dezinfectie adecvata, riscul este si mai mare. Inclusiv in zonele de lucru ce nu fac parte din saloane sau sali de tratament, cum ar fi birourile aferente, s-a observat prezenta bacteriilor pe telefoane si tastatura computerelor. Maladiile cu transimsie aeroba pot contamina si pacientii care nu sufera de boli infectioase. Mainile pacientilor sunt, de asemenea, o sursa propice dezvoltaii microbilor si bacteriilor periculoase. Acesta ar fi unul din principalele motive pentru care folositea dezinfectantilor si starilizantilor este atat de importanta. O igiena completa este absolut necesara in fiecare unitate medicala.

 

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.