Depre diamante

Diamantul, cel mai faimos și mai cunoscut dintre toate pietrele prețioase, este  unic în multe privințe. Renumită pentru a fi cea mai grea substanță de pe pământ, durabilitatea și raritatea fac din diamant cel mai apreciat dintre toate pietrele. Nicio piatră prețioasă nu este la fel de atrăgătoare și nu exercită același interes precum diamantul.

Cele mai multe diamante utilizate ca pietre prețioase sunt incolore sau foarte slab colorate. Cu toate acestea, diamantele colorate, cunoscute sub numele de “fantezii”, pot fi extrem de rare și valoroase, iar cele mai valoroase pietre prețioase cunoscute vreodată au fost Diamantele fanteziste. De fapt, diamantele fanteziste sunt cele mai valoroase substanțe cunoscute de om, cu un colorit deosebit, se poate plăti mai mult de un milion de dolari pe carat!

Diamantele au fost cunoscute și apreciate ca pietre prețioase din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, singura lor sursă semnificativă era în cantitate limitată în zăcămintele aluviale din India. Cantități mici de diamante au fost găsite și în Brazilia în anii 1700, dar abia în anii 1870 au fost descoperite și exploatate vastele câmpuri de diamante din Africa de Sud. De atunci, au fost descoperite multe noi depozite semnificative la nivel mondial și de atunci popularitatea Diamond a crescut enorm datorită creșterii ofertei și a progreselor tehnologice în ceea ce privește tăierea sa.

Cea mai tipică culoare folosită pentru inelele cu diamante este incolora. Cu toate acestea, majoritatea diamantelor au o nuanță deschisă, de obicei gălbuie sau crem. Diamantele perfect clare sunt mult mai valoroase decât omoloagele lor ușor nuanțate. Deși nuanța galben deschis este încruntată, o culoare galbenă profundă face ca Diamantul să fie o fantezie. Diamantele galbene fanteziste au crescut recent în popularitate în bijuterii. „Fancy”, termenul folosit pentru a descrie orice diamant adânc colorat, nu numai că include galbenele și maroniile mai obișnuite, dar este folosit și pentru a descrie tonurile foarte rare de roșu, roz, violet, albastru și verde. Diamantele negre, care sunt mai obișnuite și mai puțin costisitoare, sunt confecționate ocazional ca niște pietre opace și strălucitoare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.