De ce este important hostingul pentru un blog?

Doar ce am început să mă obișnuiesc cu noua mea ”casă”. Îmi place foarte mult faptul că site-ul se încarcă rapid, că nu am erori și că pot posta liniștită articole. Acesta articol este pentru persoanele care încă se mai află pe un subdomeniu, adică care au blogurile pe .wordpress.com sau pe .blogspot.ro.

Atunci când v-ați decis să aveți propriul vostru domeniu trebuie să vă orientați și asupra unei firme de hosting. Ea este obligatorie pentru ca blogul vostru să funcționeze. În funcție de blogul pe care îl aveți trebuie să vă hotărâți asupra unui pachet de găzduire, unele bloguri sunt mai mari deci vor avea nevoie de un spațiu mai mare pentru articole. De asemenea este foarte important și numărul de vizitatori atunci când alegi un pachet.

Eu m-am bucurat de un foarte mare ajutor din partea celor de la gazduireenterprise.ro, la acest blog ei s-au ocupat de tot încă de la început. Dar pentru că mai aveam un blog fără găzduire am decis să îi contactez și acolo, blogul nu era cumpărat la ei deci trebuiau schimbate nameserverele, lucru pe care nu aveam habar să îl fac. Domnul Ivan m-a ajutat însă cu mutarea blogului, dar și cu răspunsuri la diverse întrebări.

De exemplu nu știam că voi primi și adrese de e-mail profesionale pentru blog, dar nici cum voi putea să le accesez, cei de la gazduire m-au ajutat însă și cu acest aspect. Printre beneficiile pe care găzduire le-a adus blogului meu se numără și:

– cpanel pentru blog, acesta este foarte bun atunci când umbli prin setări și blogul nu se mai deschide sau când vrei să faci diverse instalări sau dezinstalări de programe.

– posibilitate creării unor adrese de blog personalizate ele vor arăta ce genul @blogul.extensie, eu am ales colaborari@fashionwords.ro dar voi puteți încerca și alte adrese.

– adăugarea găzduirii la blogul achiziționat de pe alt site.

– ajutor în problemele legate de hosting.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.