De ce ai nevoie de hota in bucatarie?

Printre cele mai importante si necesare elemente centrale ale unei bucatarii se numara si hota. Aceasta are atat rol functional, cat si estetic. Chiar daca in trecut acestea nu erau folosite cu aceeasi frecventa ca in prezent, avantajele pe care le prezinta sunt recunoscute de toti cei care petrec timp in aceasta incapere. Aparatura este necesara nu numai pentru cei care locuiesc la casa, pentru a evita imbibarea mirosului de mancare in pereti, dar mai ales pentru cei care stau la bloc. Astfel, sunt diminuate mirosurile ce se fac resimtite pe scara blocului, de multe ori provocatoare.

Hota de bucatarie nu are doar rolul de a aspira mirosurile intense sau cele neplacute, alaturi de fum si aburi, dar si de a reimprospata aerul din camera. In ceea ce priveste caracteristicile acestui aparat electrocasnic, posibilitatile sunt nelimitate. Astfel, gasesti pe piata o multimede modele, fabricate de diversi producatori. Este convenabil pentru ca poti face alegerea care ti se potriveste, atat dupa buget, cat si dupa necesitate.

Cum alegi cea mai buna hota?

Acum ca am clarificat motivul pentru care ai nevoie de un astfel de articol, te invit sa descoperi cea mai buna cale de a alege ceea ce ti se potriveste.

Inainte de toate, trebuie sa stii ca si stilul de gatit are influenta asupra acestei decizii. Ca sa stii ce hota ti se potriveste, analizeaza-ti preferintele si necesitatile atunci cand te afli la bucatarie. Spre exemplu, daca iti place sa faci asta zi de zi, atunci sigur ai nevoie de un model puternic, care sa prezinte o capacitate de absorbtie mare (in jur de 800m3h).

In situatia in care poti spune ca pentru tine gatitul este mai mult un hobby, atunci recomandat ar fi sa alegi o hota Whirlpool sau orice alt brand cunoscut ce are o capacitate medie de absorbtie (pana in 600m3h).

Ce reprezinta aceste valori? Ei bine, trebuie sa pui la baza alegerii pe care o faci o serie de criterii pentru a alege hota ce are capacitatea potrivita de absorbtie. Care sunt acestea?

– dimensiunea camerei;

– stilul de gatit;

– aria suprafetei;

– dimensiunea si numarul zonelor electrice pentru gatit sau a arzatoarelor.

Pentru  afla valoare potrivita nevoilor tale, este nevoie sa: calculezi volumul incaperii in m3, iar apoi sa inmultesti valoare obtinuta cu 12 – daca vrei o hota eficienta, inseamna ca aceasta trebuie sa si reimprospateze aerul din bucatarie, deci volumul acesteia ar trebui sa fie de 12 ori mai mare decat aerul.

Dupa ce ai stabilit aceste aspecte, trebuie sa ai in vedere si designul hotei, modul in care aceasta trebuie montata si in ce caz. Din acest punct de vedere, ai optiuni multiple. Piata iti pune la dispozitie: hote cu montaj sub dulap (traditionale), retractabile sau telescopice, de perete, incorporabile, de tavan sau tip insula. Fiecare dintre acestea prezinta diverse principii de functionare. Tu trebuie sa optezi pentru acel model despre care crezi ca iti va aduce randamentul  dorit. Ca sa faci asta, este necesar sa urmaresti si alte aspecte, in afara modelelor si aspectului sub care se prezinta.

Spre exemplu, o importanta majora o are principiul dupa care functioneaza articolul. Ma refer prin asta la modul de evacuare si la cel prin care este filtrat aerul, vaporii de apasi mirosurile. Hotele de bucatarie functioneaza dupa doua mari principii, precum si dupa o combinatie intre acestea.

Unul dintre cele mai eficiente sisteme de evacuare este cel al evacuarii aerului in exterior. Pentru eficienta optima, este necesar sa te ghidezi dupa un astfel de model.

De asemenea, ai posibilitatea de a opta pentru un sistem de filtrare si de reciclare in interior. Este vorba despre modelele care se monteaza mai facil, dar nu neaparat care prezinta eficienta mai mare. Spre deosebire de prima varianta, aceasta nu are capacitatea sa elimine caldura din timpul gatitului, mirosurile puternice sau fumul dens.

Tine cont de aceste clasificari si criterii atunci cand pornesti in cautarea celei mai potrivite hote. Nu uita ca gasesti pe piata o varietate de modele, iar asta ar putea reprezenta o problema in situatia in care nu esti decis daca sa cumperi o hota Whirlpool sau alt model disponibil. Stabileste-ti criteriile si tine-le mereu in vedere.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.