Cu panourile pentru apa calda de la dbsolar.ro, scade factura la intretinere!

Asa cum orice arheolog o stie, folosirea apei calde este o dovada clara de civilizatie – iar thermele romane sunt cel mai bun exemplu in acest sens… Ca veni vorba, stiati ca orasul englezesc Bath (situat in comitatul Somerset) isi „trage numele” de la baile construite aici de romani dupa cucerirea Britanniei? Sau ca, in epoca fanariota, Bucurestiul era vestit pentru luxoasele sale „bai turcesti”? (De fapt, turcii preluasera idea de bai publice de la arabi.) Ei, si pe atunci nu existau panouri apa calda) – baiesii munceau din greu pentru a incalzi apa, consumand cantitati industriale de lemne!
Nu se stie exact care era pe atunci consumul mediu de apa calda pe cap de locuitor la nivel european, dar acum, la inceput de secol XXI, acesta este de 50 de litri pentru fiecare peresoana. Asta inseamna ca, pentru a-si asigura necesarul zilnic, o familie formata din trei persoane are nevoie de 150 de litri – adica exact capacitatea unui panou solar oferit de dbsolar.ro! (Exista si versiuni de 100 si de 200 de litri.).
Dupa cum orice roman stie, apa calda reprezinta o buna parte din factura la intretinere. Vestea buna e ca aceasta poate fi simtitor micsorata, prin folosirea panourilor solare pentru producerea apei calde. Cateva state din bazinul mediteranean – Grecia, Ciprul si, mai ales, Israelul – au deja cateva decenii de experienta in acest sens. Inca din 1948, statul evreu a avut probleme din cauza lipsei de combustibili, motiv pentru care producerea apei calde cu ajutorul boilerelor electrice a fost interzisa prin lege intre orele 22 si 6 dimineata. Dar si aceasta masura draconica nu a fost decat un paleativ, iar factorii de decizie au propus solutii care mai de care mai costisitoare, cum ar fi cosntruirea unor sisteme de incalzire centralizate de mari dimensiuni. Aceasta idee l-a umplut de indignare pe un inginer israelian, Levi Yissar, care, intr-un memoriu adresat autoritatilor, le-a atras atentia „factorilor de decizie” ca uita sa ia in considerare exact acea sursa de energie de care tara sa se bucura din plin: Soarele. Si, pentru ca a tinut sa dovedeasca prin fapte justetea teoriei sale, Levi Yissar a devenit primul fabricant israelian de panouri solare pentru apa calda.
Cum victoria israeliana in Razboiul de Yom Kippur a fost urmata de prima criza a petrolului (1973), provocata de boicotul tarilor arabe (de pe urma caruia a suferit nu doar Israelul, ci intregul Occident) iar o a doua criza a izbucnit in 1979, dupa ce ultimul shahihshah al Iranului a fost detronat, Israelul a continuat sa se bazeze pe Soare pentru a produce apa calda. Mai mult chiar, Knesseth-ul (parlamentul israelian) a votat o lege privind obligativitatea instalarii de panouri solare pentru producerea apei calde pe acoperisul tuturor locuintelor nou construite. In momentul de fata, 90% din gospodariile israeliene isi produc apa calda in acest mod!
Chiar daca Romania este situata mai la nord decat Israelul, panourile solare reprezinta si aici o investitie buna pentru orice gospodarie. Tot ce trebuie sa faceti este sa va adresati firmei dbsolar.ro din Pucioasa, ai carei specialisti va vor indica solutia optima pentru casa dumneavoastra, in functie de pozitia acesteia si bugetul de care dispuneti.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.