Ce trebuie sa aveti in vedere cand achizitionati o statie radio

Anii ’70 au reprezentat perioada de apogeu a folosirii de catre soferi a statiilor radio CB. Popularitatea acestora s-a datorat marelui avantaj de a facilita schimbul de informatii intre oameni, intr-o vreme cand de abia se nastea era telefoanelor mobile.  Inutil sa amintim ca fiecare cunostea replica “roger-over”. Desi acum folosirea de statii radio este mai degraba limitata la comunitatile formate de soferii de TIR-uri si camioane de transport, oricine isi poate achizitiona o astfel de statie, utilizand-o pentru a inlesni comunicarea cu alti conducatori in traficul rutier.

Transportatorii de diverse marfuri sau de pasageri utilizeaza pe statiile de emisie receptie canalul 22 pe mod FM. Daca sunteti interesat sa achizitionati o statie radio CB ieftina , noi va recomandam sa analizati caracteristicile de care dispun diferitele modele disponibile pe piata, acordand atentie urmatorilor factori-cheie pentru o functionare in conditii optime a dispozitivului:

  • Sensibilitatea la receptie. Statiile “sensibile” pot “prinde” mai multe semnale.
  • 4W – puterea maxima de emisie legala pe teriotirul Romaniei.
  • Control Squelch (statia astfel dotata devine silentioasa cand nu se recepteaza niciun semnal).
  • Majoritatea statiilor permit accesarea a 40 de canale FM/AM.

Probabil ca cel mai important element din structura statiei il reprezinta antena, avand rolul de a emite si capta undele radio. Indiferent de performantele statiei, de prezenta antenei si de calitatea acesteia depinde buna functionare a statiei radio. De asemenea, antena trebuie sa aiba lungimea potrivita. Statiile radio mobile alimentate la 13, 8V sunt cele destinate utilizarii in vehicule.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.