Cât de des trebuie schimbat pieptenele? Iar lenjeria de pat, periuța de dinți?

Știm cu toții că igiena este factorul principal în menținerea unui stil sănătos de viață. Specialiștii recomandă spălarea prosopului de baie după ce acesta a fost folosit de 3 ori. Dar cât de des trebuiesc schimbate celelalte lucruri casnice? Vei afla în acest articol.

Pieptenele se schimbă funcție de mai mulți factori (calitatea materialului din care acesta este fabricat, tipul de păr, tipul de șampon și alte produse pe care le folosești la coafat) însă, în mediu, specialiștii recomandă să schimbăm pieptenele o dată la 6-8 luni.

Schimbarea frecventă a pieptenelui nu schimbă regulile de îngrijire a acestuia: spală pieptenele cel puțin o dată pe săptămână și curăță-l de păr și alte impurități după fiecare întrebuințare.

Periuța de dinți. Pentru o bună igienă a cavității orale, medicii dentiști recomandă schimbarea periuței de dinți cel puțin o dată la 3 luni. Schimbări frecvente sunt nevoie când e vorba de copii și persoane care au probleme gingivale sau boli autoimune. Totodată, trebuie să-ți schimbi periuța de dinți după ce ai fost bolnav de o anumită afecțiune și te-ai tratat.

Buretele de duș. Poate nu știai, dar dermatologii ne sfătuiesc să ne ferim de acest tip de produse de igienă, ori ele reprezintă un mediu mai mult decât favorabil pentru înmulțirea microbilor.

Cei care, însă, nu-și imaginează dușul fără un burete sau lufă, trebuie să respecte următoarele reguli de igienă:

  • Să usuce zilnic buretele de baie
  • Să nu folosească buretele imediat după bărbierit
  • Să nu spele fața sau părțile intime ale corpului cu buretele
  • Să schimbe buretele cel puțin o dată la 2 săptămâni

Lenjerii de pat. Statisticile arată pe oamenii elimină în somn o cantitate de circa 150 ml transpirație. Dacă mai adăugăm la acest lucru celulele moarte de pe piele, acarienii, diverse bacterii sau ciuperci, atunci conștientizăm că corpul uman nu este perfect curat.

Din aceste motive, specialiștii recomandă schimbarea (spălarea) de lenjerii de pat în mod săptămânal, iar dacă vă place să dormiți fără pijama, trebuie s-o spălați mai des!

Lama de ras. Aceasta trebuie schimbată când simțiți că alunecă greu și nu mai rade părul așa ca la început. Totodată, la fel ca alte obiecte de igienă personale, lama de ras adună impurități și celule moarte de pe piele, lucru care poate duce la apariția iritațiilor. Conform recomandărilor specialiștilor, lama de ras trebuie schimbată o dată la 8-10 folosințe.

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.