Care este singura parte a mașinii care atinge solul?

Cei mai mulți dintre noi nu ne gândim mult la anvelopele noastre până când nu este prea târziu – adică până când nu mai pot fi folosite in siguranta.

Există o mulțime de motive pentru a da puțină atenție cauciucurilor, înainte de a vă afla pe marginea drumului la miezul nopții.

O anvelopă bine aleasă și întreținută poate contribui foarte mult la siguranța dvs., la micsorarea consumului de combustibil, la o mai bună manipulare și oprire în toate condițiile de drum, precum și la asigurarea unui confort sporit și a unei calități sporite.

Plimbarea într-un showroom de anvelope poate fi o experiență copleșitoare, cu sute de mărci de cauciuc disponibile, într-o gamă largă de stiluri, construcții, compoziții și prețuri. Pentru a face procesul de selecție mai ușor și mai eficient, am pus împreună aceste sfaturi utile pentru cumpărarea de anvelope:

  • Asigurați-vă că aveți nevoie de noi anvelope noi. Efectuați o inspecție vizuală rapidă. Dacă observați uzura excesivă a benzii de rulare, pereții laterali crăpați sau orice decolorare sau bombare, este probabil timpul pentru un set de anvlope Michelin Alpin noi.

Dacă anvelopele dvs. au o vechime mai mare de 10 ani, luați în considerare înlocuirea acestora chiar dacă arată OK – cauciucul se deteriorează prin expunerea la oxigen.

  • Asigurați-vă că mașina dumneavoastră este în formă bună. Inspectați anvelopele pentru semne de uzură neuniformă, ceea ce ar putea indica probleme de aliniere sau suspendare. Verificați semnele ca uzura mai mult pe interiorul sau exteriorul anvelopei față de un model de uzură uniform pe întreaga lățime a benzii de rulare.

Cele mai multe centre de anvelope vă vor examina anvelopele actuale și vă vor da o evaluare a stării automobilului înainte de a vă oferi unele noi. Dacă aveți un mecanic de încredere, aduceți-vă mașina la o inspecție înainte de a merge la centrul de anvelope – o opinie imparțială a unui expert care nu încearcă să vă vândă ceva este întotdeauna de dorit.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.