Alegerea pantofilor pentru antrenament

 

Când vă hotarati sa faceti sport, cumpărarea de pantofi de calitate ar trebui să fie întotdeauna în partea de sus a listei, chiar dacă acestea se găsesc în partea de jos a corpului. Există un idiom în vârstă care afirmă: „Aveți grijă de picioarele voastre, deoarece picioarele voastre vă duc peste tot”. Acest lucru este valabil mai ales atunci când este vorba de exerciții fizice!

 

Gândiți-vă în acest fel, picioarele dvs. se află chiar la baza întregului corp și trebuie să fie protejate de uzură excesivă când se lucrează. Acesta este exact locul în care o pereche bună de pantofi intră în joc în timpul practicilor noastre zilnice. Indiferent dacă sunteți alergător, plimbător, sau faceti yoga, picioarele trebuie să fie „plantate” ferm și în siguranță pe teren înainte de a începe rutina.

Știm cu toții ce inseamna sa avem pantofi buni când facem sport, inclusiv, dar fără a se limita la: o mai bună structură, stabilitate și sprijin, mai puțin stres și presiune asupra mușchilor și articulațiilor, i mbunătățirea respirației și a ritmului cardiac.

 

 

Vom cheltui întotdeauna mai mult pe o pereche bună de pantofi de antrenament Y-3, dar pe termen lung merită fiecare bănuț. Iată câteva sfaturi despre obținerea celui mai bun produs pentru bugetul dvs. atunci când cumpărați pantofi sport:

 

Schimba pantofii la timp

Mulți oameni activi, de la cei care fac sport doar la sfârșit de săptămână până la sportivi profesioniști și oameni care se antreneaza de zi de zi ca, se uită adesea la suprafața de rulare la exteriorul pantofilor noștri când vine timpul să ii  înlocuim. Potrivit cercetărilor, este evident că pantofii uzați nu oferă suportul necesar pentru activitatea fizică.

Dar nu ar trebui să ne uităm întotdeauna la exterior (sau la uzura exterioară a benzii de rulare), ci mai degrabă din interiorul și din secțiunea talpa intermediară a pantofului. Această secțiune care oferă sprijin arc de multe ori începe să arate deteriorarea cu mult înainte de treapta de rulare, în special pentru alergători.

 

 „Intoarcerea” alergătorului

Alergătorii, precum și cei care merg regulat pe jos sau jogging, vor avea nevoie de sprijin suplimentar, amortizare și tracțiune pentru a asigura siguranța și stabilitatea lor. Selectarea celei mai bune perechi de pantofi se referă la ceva numit pronatie sau la modul în care piciorul se întoarce spre interior atunci când este în mișcare. Cei cu pronacie excesivă sau mai mică au nevoie de diferite tipuri de pantofi.

 

Ar trebui să vizitați întotdeauna un magazin de pantofi care este specializat în încălțăminte pentru a obține nu numai cel mai bun produs, dar și îndrumări și sfaturi utile de la personalul instruit în acest domeniu. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru anumite condiții, cum dureri de spate sau picioare, nu vă fie frică să obțineți asistența profesioniștilor care se specializează în aceste probleme.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.