Alegerea karatelor pentru Inele de logodna de aur galben

Primul lucru pe care trebuie să-l observați atunci când discutăm despre „Karat” este acela că este diferit de „Carat” care măsoară dimensiunea unui diamant. În schimb, „Karat” cu „K” se referă la procentul de aur dintr-un element de bijuterie. De exemplu, o verigheta de nunta realizata din aur de 18 karate are in ea 75% aur pur.

Desigur, există diferite tipuri de aur; aur galben, aur roz, aur alb, dar karat are cel mai mare impact asupra aurului galben.

Procesul de aliere a aurului galben

Deoarece aurul curat (24 karate) este atât de maleabil și ușor de îndoit, trebuie amestecat (aliat) cu metale mai rezistente, cum ar fi zincul și cuprul, pentru a deveni o bijuterie durabilă. Cu cât este mai mare numarul karatelor din aur, cu atât este mai ușor ca bijuteriile dvs. de aur să fie zgâriate sau îndoite, de aceea recomandăm 14k sau 18k pentru a fi folosite pentru inele de logodnă care trebuie să supraviețuiască uzurii zilnice.

Unele dintre diferențele cheie dintre nivelurile de karate sunt: greutate diferită, culori  diferite.

Mai jos veți găsi o defalcare a celor mai frecvente sume de karate din aur. Rețineți avantajele și dezavantajele fiecăruia înainte de a alege aurul pentru inelul dvs.

Aur galben de 9 karate

Inelele de 9k au în ele 37,5% aur. Deoarece există un procent atât de scăzut de aur pur, bijuteriile de 9k nu sunt vândute în mod obișnuit ca bijuterii „de aur”, mai ales în Statele Unite, unde articolele de bijuterii trebuie să fie de cel puțin 10k pentru a fi considerate „aur”. Deși 9k are foarte puțin aur pur, este cel mai puternic deoarece are un procent atât de mare de alte aliaje.

 Aur galben de 14 karate

Un inel de 14k este fabricat din 58% aur. Deoarece bijuteriile 14k au aur mai puțin pur în ele, sunt popular datorită durabilității lor. Nu se zgârie atât de ușor ca un inel din aur  de 18k ATC18 din aur roz , astfel încât oamenii care au locuri de muncă active în care își folosesc mâinile ar putea dori să aleagă 14k in loc de 18k. 14k funcționează, de asemenea, cel mai bine cu modele de inele complexe, inele cu un număr mare de diamante mici incrustate sau inele cu pietre mai mari, care sunt mai puțin susceptibile de a cădea atunci când sunt susținute de metalul mai puternic de 14k.

Aur galben de 8 karate

18k este de 75% aur pur, și, din acest motiv, costă în mod semnificativ mai mult de 14k aur. Cu toate acestea, mulți oameni preferă aur de 18k in loc de 14k, deoarece are o culoare mai bogată și mai intensă. Diferențele de culoare între 18k și 14k sunt mai proeminente în inele care arată o mare parte din aur și este mai greu de spus diferența dintre inelele care prezintă un număr mare de detalii sau diamante minuscule în bandă. Prin urmare, dacă este mai bine să utilizați 14k pentru modele complexe și 18k pentru stiluri mai simpliste. Un alt motiv pentru care oamenii prefera aurul de 18k este ca aceste este mai greu decât inelele de 14k. Mulți oameni, în special bărbații, prefera un inel mai greu pe deget.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.