Alege cele mai bune folii profesionale pentru solarii de la regalfermierul.ro

Agricultura, un subiect nu tocmai usor de inteles de catre cei care nu au avut niciodata de-a face cu ea, este insa esentiala pentru cei care isi castiga painea din aceasta indeletnicire. Este important ca agricultorii sa aiba la indemana materiale si tehnologii pentru a face recoltele sa creasca mai repede.

Pentru agricultorii care au solar, folia de solarii este un produs esential, deoarece aceasta asigura o recolta mai buna an de an. Magaiznul regalfermierul.ro ofera o gama vasta din aceste produse iar cei interesati pot afla direct de pe site-ul https://www.regalfermierul.ro/folie-profesionala-solarii.

Agricultura cu efect de sera (in solarii) este procesul de cultivare a culturilor si legumelor intr-un mediu al ecosistemelor cu efect de sera. Cultivarea in sere este o practica care le-a permis fermierilor sa-si sporeasca performanta, imbunatatind in acelasi timp calitatea produselor, izolandu-le in micro-ecosisteme care au conditiile ideale pentru ca plantele sa creasca sanatoase, puternice si frumoase.

Pentru a crea aceste micro-ecosisteme ideale, fermierii studiaza exact ce au nevoie plantele lor si apoi le ofera acestora tot necesarul.

Cu sute de mii de ani in urma, am descoperit ca este posibil sa facem si sa controlam focul. Apoi, cateva secole mai tarziu, ne-am folosit intelectul pentru a face masini capabile sa zboare. Urmatorul lucru, desigur, a fost sa ajungem mai sus. Incetul cu incetul, am rupt barierele si, in zilele noastre, se pare ca nimic nu este imposibil. Tehnologia face posibile lucruri minunate si tocmai de aceea astazi ne putem bucura de tot felul de fructe si legume, indiferent in ce anotimp ne aflam.

De la regalfermierul.ro clientii pot achizitiona produse precum folia porfesionala Perita 170 Microni, ideala pentrua  crea un mediu de solar sau de sera care sa ajute la cresterea plantelor.

Acest tip de folie are urmatoarele carcateristici:

-Grosimea foliei este 170 microni (0,17mm), in 5 straturi, cu aditivi UV, EVA, IR, AB.

-Fiind multiaditivata, este o folie pentru solar profesionala ce ofera o calitate deosebita, iar rezistenta in timp este deja dovedita. Folia are o rezistenta in timp impotriva radiatiei soarelui, are o rezistenta mecanica crescuta, este elastica cu un efect de transparenta ideal.

-Este o folie profesionala rezistenta la stropiri cu sulf, are proprietati anticondens impiedicand formarea acestuia in interiorul solarului si nu in ultimul rand contribuie la indepartarea insectelor daunatoare fiind tratata antivirus (AV).

Garantia oferita de producator pentru aceasta folie este de 48 luni, iar durata de viata ajunge pana la 5-7 ani. 

Lungimea rolelor de folie este variabila in functie de comanda clientului, cu latimi incepand de la 8,5m  pana la 18 m. Folia profesionala de 170 microni grosime are 5,8 m2/kg. De asemenea, avantajele pe care le prezinta utilizarea unei folii profesionale pentru acoperirea serelor si solariilor se datoreaza in principal proprietatilor deosebite pe care le au aceste tipuri de folie. Fiecare dintre aceste proprietati este data de prezenta in structura fizica a foliei aditivilor de ultima generatie.

Cum alegem o folie de calitate?

-O folie de acoperire trebuie sa fie rezistenta la razele soarelui pentru o durata de timp cel putin egala cu garantia oferita de producator. Aceasta proprietate se numeste “stabilizarea UV a foliei”; Aceasta proprietate este data de prezenta aditivilor UV.

-O folie de acoperire trebuie sa blocheze sau sa impiedice cat mai mult posibil pierderea de caldura acumulata in timpul zilei. Aceasta proprietate se numeste “efect termic” Aceasta proprietate este data de prezenta aditivilor IR.

-O folie de acoperire trebuie sa fie transparenta la razele luminoase din zona asa numita zona fotosintetizanta activa. Aceasta proprietate este esentiala pentru dezvoltarea optima a plantelor si se numeste „transparenta in zona PAR” (photosynthetically active range);

-O folie de acoperire trebuie sa reziste la actiuni mecanice elastice de genul dilatare la caldura si contractare la ger, rezistenta la incarcatura de zapada, rezistenta la grindina, etc. Aceasta proprietate se numeste „rezistenta mecanica si elasticitate”. Aceasta proprietate este data de prezenta aditivilor EVA (etil-vinil-acetat).

-Difuzia luminii: prezenta razelor de lumina din zona PAR poate fi completata cu schimbarea directiei acestora la intrarea in sera sau solar oferind lumina plantelor din toate directiile. Aceasta proprietate este absolut necesara pentru acoperirea solariilor cu structura de lemn.

Serele trebuie sa fie un fel de oaza pentru plantele pe care aveti de gand sa le cultivati. Oferindu-le suficienta lumina, ventilatie, umiditate si o temperatura adecvata, acestea vor creste mult mai bine decat plantele intr-un camp deschis.

Serele bine implementate pot fi o solutie cu costuri reduse pentru cresterea productivitatii unui fermier in tarile cu clima mai dura, restrictii climatice sau alte riscuri externe, precum grindina sau daunatori de insecte. Indiferent daca sunteti un fermier comercial sau doar un gradinar, cultivarea in sera va va extinde limitele: va va ajuta sa cresteti mai multe plante delicate si sa imbunatatiti calitatea fructelor.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.