5 reguli de urmat daca montezi aer conditionat in mansarda

O climatizare adecvata a mansardei este un aspect demn de luat in calcul, fiind un factor care contribuie la crearea unui confort sporit, dar si care solutioneaza problema aparitiei condensului si a manifestarii efectelor acestui fenomen in spatiul amenajat sub acoperisul casei. Pentru a ne proteja de caldura inspuportabila din timpul veri, iata cateva reguli pe care sa le urmati atunci cand montati un aparat de aer conditionat:

  • Alegeti inspirat capacitatea aerului conditionat, coreland dimensiunile mansardei cu necesarul de frig / caldura. Nu va lasati inselati de diversi agenti de vanzari care incearca sa va determine sa alegeti un anumit model. In primul rand, tineti cont ca o unitate AC cu o putere de racire mai mica decat aveti dumneavoastra nevoie, nu este o solutie rentabila pe termen lung!
  • Optati fie pentru un sistem de aer conditionat alcatuit dintr-un condensator plus un evaporator, fie pentru un sistem de climatizare de tip duct sau de tip convertibil podea / tavan.
  • Preferabil, alegeti un aparat de aer conditionat din noua generatie, Inverter, ca alternativa la unitatile AC cu functionare on-off clasice. Acestea va vor permite sa dispuneti de un consum energetic redus, functii performante de racire, respectiv pentru incalzire etc.

In cazul in care deja aveti montat un sistem multisplit, iar la unitatea exterioara ati racordat doar unul sau doua aparate de aer conditionat, inseamna ca aveti ocazia sa alegeti pentru mansarda o unitate interna care sa corespunda nevoilor dumneavoastra. Acestea pot fi: split-uri de perete sau casete de tavan, duct-uri si aparate de aer conditionat convertibile. Noi va recomandam sa optati pentru un model de aparat de aer conditionat multisplit .

  • Asigurati o ventilatie corespunzatoare a mansardei
  • Montajul aerului conditionat trebuie sa se realizeze de catre o persoana autorizata in domeniu
  • Aparatul de aer conditionat se monteaza in mansarda doar pe un singur perete care sa aiba o inaltime adecvata pentru a furniza o racire optima a incaperii, fiind protejat de razele soarelui. Va recomandam sa nu il amplasati in locul unde va desfasurati activitatile! De exemplu, imaginati-va ca nu stiti acest lucru si il pozitionati deasupra canapelei – curentii de aer raciti suflati va pot afecta sanatatea, daca sunt directionati direct spre persoanele din incapere.
  • Intre aparatul de aer conditionat (exceptandu-le pe cele de tip convertibil pentru pardoseala) si tavan trebuie sa fie asigurata o distanta de 5-10 cm, pentru a beneficia de eficienta maxima.
  • Unitatile AC se monteaza numai pe un perete vertical, nu si pe pereti inclinati.
  • Preferabil, alegeti o solutie de climatizare care include functia de dezumidificare. Este stiut faptul ca suprafetele mansardate sunt mai predispuse unei umiditati crescute fata de restul camerelor dintr-o cladire.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.